Manuscriptum 2008_001

Revista Manuscriptum nr. 1-4 (2008)

40,00 lei

„Manuscriptum” este o publicaţie unică în Europa, care îşi propune, încă de la înfiinţarea sa de către Perpessicius, să tipărească numai opere inedite, din arhivele MNLR sau ale altor instituţii, ori colectii particulare.

In stock

Product Description

Numărul din 2008 al revistei Manuscriptum, revistă consacrată pe piața literară a României și recunoscută pentru seriile de documente sau texte inedite aparținând scriitorilor pe care le-a adus de-a lungul timpului în atenția publicului de specialitate, începe o nouă etapă, inaugurând o ediție nouă, aflată sub coordonarea directorială a lui Livius Ciocârlie.

Revista își continuă tradiția pozitivă, aducând și de această dată importante contribuții la istoria literară: Alice Botez, Nicolae Velea, Ioan Slavici, Mircea Eliade, Leonid Dimov, Gheorghe Pituț sau Ioana Nicolae.

De asemenea, acest număr comemorează amintirea lui Virgil Ierunca și a Monicăi Lovinescu, printr-un text aparținând lui Gabriel Liiceanu și transcrierea unui interviu acordat de aceștia lui Alain Paruit, cel mai important traducător al literaturii române în limba franceză.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Revista Manuscriptum nr. 1-4 (2008)”