08
sept.

Radu Voinescu – Spectacolul literaturii

7,00 lei

„Se găsesc decupate, între aceste coperți, câteva scene din pasionantul spectacol al literaturii: literatura de consum, avatarurile literaturii feminine contemporane, furtul de texte sau poveștile din ziare.” (Radu Voinescu)

Descriere

„Literatura are o adesea nebănuită dimensiune spectaculară. Nu este vorba despre calitatea ei de  a pune în scenă reprezentări dinamice, vii în aparența și realitatea lor schimbătoare. Dar literatura are și o viață a ei proprie. Cărțile au destin, curentele literare au destin, epocile sunt marcate și de desfășurările pe palierul ficțiunii și al legăturilor acestora cu viața oamenilor. Iar aceste destine nu sunt mai puțin palpitante și mai sărace în răsturnări de situații și de perspectivă decât cele care intră în materia romanelor. Se găsesc decupate, între aceste coperți, câteva scene din pasionantul spectacol al literaturii: literatura de consum, avatarurile literaturii feminine contemporane, furtul de texte sau poveștile din ziare.” (Radu Voinescu)

Radu Voinescu s-a născut la 8 decembrie 1958, în satul Dîmboca, județul Buzău. Are o activitate îndelungată de critic literar și de eseist în paginile revistelor „Luceafărul”, „România literară”, „Litere, Arte & idei”, „Cronica”, „Familia” ș.a., ca și la Radio România.

Informații suplimentare

Autor

Anul apariției