Istoria divinei mele comedii. Între un sfârșit și un început de veac
de Mihai Ispirescu

67 lei

Livrare:

În stoc

Categorie:

„…ceea ce știu sigur este că autorul acesta, care nu iese niciodată în față, nu face caz de geniul său (ceea ce, la mentalitatea noastră, este aproape o anormalitate), este un om plin de talent și plin de haz, pe scurt un produs de lux al orașului nostru. Acolo unde, vorba lui Nichita Stănescu, adjectivul deraiază trenurile și verbul bine condimentat face să devieze crivățul ce bate dinspre Moldova spre Valahia.” (Eugen Simion)

 „…Ești un om minunat de nelalocul lui. Și vin vremuri grele. Tipi ca tine se ivesc numai înainte de declanșarea unui război. Ca să ne vină dor de vremea dusă și să ne doară brutal trecerea sau zborul timpului.” (Fănuș Neagu)

 „La Teatrul Național I. L. Caragiale, din București,  la Teatrul Nottara din Capitală și la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești, – de care îmi pare ombilical legat, – dar și la Constanța și la Giurgiu, la Târgu  Mureș și la Brăila, acest autor cu ținută boierească, – aflu că are și conac în princiara Mogoșoaie -, rafinat și caustic, cultivat și iubit nu doar de actori și de regizori, ci și de… femei, rămâne un reper cultural al epocii sale. Al unei epoci pe care a încălzit-o și o încălzește cu simpatica sa căldură omenească.” (Răzvan Theodorescu)

„În scrierile sale balansul între realitatea cotidiană și realitatea în care stă și privește autorul e o linie existențialistă, fină, aproape imperceptibilă, cu nuanțe lirice, ce desparte și unește râsul ironic de plânsul suferinței.” (Ioan Cristescu)

„Mihai Ispirescu este un crai înaripat de la curtea veche a unei lumi dispărute, un nebun frumos care planează mândru și aristocrat peste cazanul nămolului acid de la răspântia a doua secole milenare , și care strecoară în bulele transparente și efemere evadate din cazanul clocotitor, scrisori parfumate cu conținuturi hohotitoare și alegorice, pentru ca eternitatea să aibă știre de tocirea și zbaterea noastră, de înălțările noastre minore și prăbușirile noastre esențiale.” (Horațiu Mălăele)

„Personajul acesta nu joacă în piesele lui Mihai Ispirescu, ci în episoade memorabile din literatura altui veac.” (Mircea Martin)

 „Un trăitor și un purtător al poveștilor de teatru și de pahar, cu vorbe meșteșugite și cu replici memorabile, mustind de umor, uneori ușor amar, dar atât cât să nu-ți tocească de tot pofta de viață.” (Marinela Ţepuş)

„Astăzi când ne măcinăm energiile în eterna ciondăneală politică, când ne înstrăinăm de cultură, când virusul ne răpește zile și ore prețioase, teatrul lui Ispirescu are puritatea unui crin inflexibil.” (Lucia Hossu Longin)

Dimensiuni 15 × 23 cm
Anul apariției 2020
Autor Mihai Ispirescu
Număr de pagini 380