17
ian.

Grigore Gafencu şi moştenirea sa. Documente din Arhivele Securităţii (1946-1957; 1966-1970)

30,00 lei

Documentele privesc luările de poziţie ale lui Grigore Gafencu împotriva regimului politic totalitar din România, analizele sale pertinente despre viaţa politică internaţională din perioada postbelică, eforturile făcute, împreună cu alţi exilaţi români, de apărare a drepturilor noastre legitime la Conferinţa de Pace de la Paris, precum şi activitatea susţinută pentru crearea Uniunii Europene

În stoc

Descriere

Grigore Gafencu şi moștenirea sa. Documente din Arhivele Securităţii (1946-1957; 1966-1970)
Ediţie îngrijită de Florica Dobre şi Dumitru Dobre.
Această carte este prima dintr-o colecţie pe care Asociaţia „Grigore Gafencu” o dedică marelui diplomat român, proiectul fiind coordonat de Marius Marian Șolea.
Conform precizărilor prof. univ. dr. Ion Calafeteanu din „Prefaţa” lucrării, documentele privesc luările de poziţie ale lui Grigore Gafencu împotriva regimului politic totalitar din România, analizele sale pertinente despre viaţa politică internaţională din perioada postbelică, eforturile făcute, împreună cu alţi exilaţi români, de apărare a drepturilor noastre legitime la Conferinţa de Pace de la Paris, precum şi activitatea susţinută pentru crearea Uniunii Europene.

Informații suplimentare

Autor

Anul apariției