23
mai

Alina Gabriela Mihalache – Eugen Ionescu/Eugène Ionesco. De la teatrul suprarealist la teatrul postdramatic

26,00 lei

Descriere

Cartea Eugen Ionescu/Eugène Ionesco. De la teatrul suprarealist la teatrul postdramatic, apărută în Colecția Aula Magna a Editurii Muzeul Literaturii Române propune o altă abordare a operei dramaturgului Eugen Ionescu/ Eugène Ionesco. Alina Gabriela Mihalache analizează opera acestuia folosind formule proprii dramaturgului, prin raportare la teoriile recente asupra teatrului.

Autoarea îl plasează și îl interpretează pe Ionescu/Ionesco în contextul postbelic, în prelungirea fenomenului avangardist. Lucrarea coagulează în jurul celor două contexte în care a trăit și creat dramaturgul: cel românesc și cel francez, analiza nefiind structurată în funcție de criteriul tematic sau cronologic.

Primul capitol este consacrat analizei rolului jucat de opera ionesciană în cadrul avangardei și a prelungirilor acesteia, cel de-al doilea fiind dedicat discutării poziționarii autorului funcție de canoanele specifice fiecărei perioade. Cel de-al treilea capitol discută rolul jucat în cadrul curentului postdramatic, în timp ce cel de-al patrulea capitol analizează interferențele și relația operei lui Ionescu/Ionesco cu cea a altor scriitori români ( Gellu Naum sau Matei Vișniec).

Informații suplimentare

Autor

Anul apariției