18
ian.

Cronologia vieţii literare românești – Perioada postcomunistă (1993–1996), volumele IV-VII

210,00 lei

Lucrare de anvergură, unică până acum în spaţiul românesc, Cronologia vieţii literare româneşti reprezintă un proiect elaborat în cadrul Institutului de Istorie şi Teorie Literară „G. Călinescu“ din Bucureşti.

Descriere

Cronologia vieţii literare românești – Perioada postcomunistă (1993–1996)

Lucrare de anvergură, unică până acum în spaţiul românesc, Cronologia vieţii literare româneşti reprezintă un proiect elaborat în cadrul Institutului de Istorie şi Teorie Literară „G. Călinescu“ din Bucureşti.

Volumele IV-VII ale Cronologiei vieții literare românești. Perioada postcomunistă, proiect coordonat de acad. Eugen Simion și Bianca Burța-Cernat (coordonarea redacțională), reunește  în paginile sale reflectarea în presă a principalelor teme de dezbatere și a celor mai importante evenimente care au marcat viața culturală românească în perioada 1993-1996.

Echipa redacțională a păstrat principiul organizatoric consacrat în primele volume apărute, urmărind, incluzând și analizând articolele care fac parte din sfera literarului care se întrepătrunde cu politicul/sociologicul/ideologicul.

„Fără a avea ambiţia exhaustivităţii, Cronologia … de faţă şi-a propus să consemneze o sinteză a temelor şi evenimentelor care au ţinut agenda zilei în viaţa literară/culturală românească a primului deceniu postdecembrist. Am dorit să adoptăm o atitudine obiectivă în selectarea şi redactarea materialului, ocolind interpretările personale şi, mai ales, pe cele partizane. În locul oricărei analize, am preferat să lăsăm ca textele „antologate“ aici – şi aşezate într-un puzzle documentar – să vorbească de la sine.“ – Bianca Burţa-Cernat

Informații suplimentare

Autor

Anul apariției